Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2009 15:27 - Магията на Атанасовско езеро 2009 година...или какво изпуснахте от бригадката :)
Автор: becksy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2799 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пътувайки във влака за Бургас,си мислех:“Не очаквай нищо!Това са непознати хора...Не очаквай,каквото и да било...Познаваш се-ако нещо не ти хареса-просто можеш да си тръгнеш...Не очаквай нищо...Там никого не ти е господар...Отиваш ,за да работиш...да,да работиш в полза на природата,а не да преживяваш някакви си емоции...Не очаквай нищо!Да,не очаквах нищо,но получих много!

Разбрах,че човек се става само когато си сред човеци!

Бяха обещани нормалните неща-място за палатка,храна,добро настроение,наблюдение на миграциите на птиците...,но доброволците получиха много повече.Никой от организаторите не се беше сетил да обещае Приятелство,Дом и Топлина ( и не се лъжете,изобщо не говоря за топлината от крайлагерния огън,въпреки че и нея я имаше).Говоря за онази Топлина,загряваща жилите ти,когато се сетиш за отминалата седмица,за онази Топлина,която придава на очите ти блясъкът ,от изживяното ново и красиво нещо,онази Топлина,която те кара да се просълзиш,когато си копуваш билет за влака в обратната посока,онази Топлина,която те кара да чакаш с трепет следващата Бригада,онази Топлина,която движи ръката ми,пишейки тези редове...
Гледах как момчетата играят футбол. Гледах Спас. Той играеше с боси крака(това за него,както и за повечето от хората,дошли на това място,е повече от нормално,затова сигурно ще се очудите,когато прочетете тези думи),тогава аз разбрах колко близо е този човек до Природата и колко лошо правят родителите,които глезят децата си.Представете си само една „кифла“,облечена с бутикови дрешки,обута с токчета,с присадена коса,с ноктопластика,редовна посетителка на местния солариум,накичена със злато.Жал ми е за подобни хора.Те са много далече от красотата на душата,от висшето и дори съвършено завършени на външен вид,не са и пред старта за едно духовно израстване...
На това място,сред тези хора се почувствах като у дома си!Постоянно някой човек,който виждах за първи път в живота си,идваше и ме питаше дали съм гладна,дали съм жадна,как се чувствам,дали ми харесва...“Още от вратата“ тези хора със страшна скорост връхлетяха в сърцето ми и няма да го напуснат още дълго време!Никога не съм предполагала,че толкова много ще се привържа към непознати.Повярвайте ми,всичко бих дала да видя отново реакцията на Ивайло ,когато „улавяше“ наличието на прилепче,със странната машинка на Антония.Смях голям!Забавен ми беше вечният скандал-вегетарианци/месоя дни (Даваи,Теди! :) ).Няма да забравя и умоизнасилващите термини на Валери (за някои-Проф. В.Велев) :) от рода на: „флебутомус папатаци“,“лайшмания тропика“ и „латродектес традецимгутатус“ (извинявам се ако има грешки),които Теди с кански сили усвои. :)Не се забравят и приказните слова на Айгътов,с които смайваше сърцата на нежната част от бригадата.Безспорно един от най-смешните моменти си остава ораторското слово на Бучката:“Как може да видите някаква си точка и да си мислите ,че е пиле,та даже и вида да му определите?!“Любим момент!!! ха-ха-ха ...




Искам да кажа с какво ще ми останат в главата някои хора от Бригадата:


По никакъв начин няма как да забравя човекът от Най-Хубавото Село!!!Момичето,за което думите „Моят дом е моята „К“репост“ важат с пълна сила.Човекът,за когото имах грешна представа,една от най-пеканите мацки,които съм срещала!Образът,който каза на всички „Скачайте у Голфо!“-Деската! :))))


Няма как да забравя нежният допир от пръстите на едно същество,човекът,който ми остави трайна следа в/у любима вещ.ЧОвекът,който достигна най-изпъкналите части на моето...тяло :),личният ми оЦВЕТИтел,цветето на Бригадата-Цветииии :))


Не се забравят братята ти по съдба!...или по-точно сестрите :) Момичето,което НЕ СПОРЕШЕ!,но докрай отстояваше позицията си!Човекът,правил пред очите ми най-странната поза,която съм виждала някога!Вечната вегетарианка! Теди!!! :))


Още една сестра по съдба!Момичето,което навъртя цифра километри,само и само да бъде част от Магията!Момичето,което „изпи“ доста вода,“поднесена“ от Руси...:) Вечната фенка на „US 5“-Милицкаааааа!!! :)))


Неее!Тоя тип не се забравя! :Х Човекът,който „мрази“ да говори!Човекът,който доста често оставяше устата на Милица в положение „О“ хахахха...Специалистът по совите,който не ми показа нито една сова!Гуруто!!!Младежът,който не пожела да слуша Sepulturа ... Човекът,който знае как да те нервира...,,но въпреки всичко...ЛЮБИМЕЦЪТ МИ!!! :)-ДИМЧЕВ!!!


Няма да забравя човекът,който създаде уюта в лагера,!Човекът,изгорял 30-тина кубика дърва.Идеалът ми за мислене!Човекът свобода!!!-Спас! :)


Не се забравя човекът игра!,който „измъчи“ всички със странните си методи за запълване на време,наречени логически игри....:)Един от любимите ми приятелчета!-Никола :)))


Няма как да се забрави човекът със „специалните“ дрехи за...СТОП! :) Момчето,което победих на „Не се сърди човече“ хахааааа...Братът ми по съдба,вегетарианецът с вид на касапин аххахах...човекът,за когото напълно нормално е да си намира змии по шкафовете вкъщи!-Илия!!!! :)))


Не се заличава споменът за Човекът с главно „Ч“,човекът огън!Момчето,което ме „светна“ за доста неща,които не съм и подозирала,че се случват в България!Човекът,който може да прави разлика м/у Странджанка и Принцеса ...хахаа...Човекът ,за когото не съществува думата „трябва“!Човекът,в екип с Огнената Мацка :)- Пешо (Странджата!!!) :)))))))


И този човек не се забравя!Човекът,който доста респектираше!Човекът,с когото умрях от смях,дори за кратко.Човекът,който не изневери на принципите си.-Бучката :))))


Няма да забравя Пилето,което НЕ МИГРИРА,а ОСТАНА да ни нахрани!Както Хер Комендантът каза:“Голямото Пиле,което живееше в тази малка кочинка!“.Пилето,което за 3 дни се научи да върти огън!-Пилето!!! :)


Няма да забравя професорът с най-трудните термини!Деецът на науката с огромно чувство за хумор!-Валери :))


Няма как,не се забравя...Човекът,чиито любим коктейл е Coldrex & Бира :) .Човекът със супер висок стил на изразяване-Кокооооо :))


Незабравим е човекът,който ми каза:“Аз затова избягвам да те гледам-заради Чъки!“ хахха Влюбеният метал от Бургас-Калата! :))


Не се забравя мацката,която с един поглед може да прибуди респект!Човекът,който преби всички!...на шах! :) Половинката на Калата- Йоо :)))


Не забравям и „любимецът на Милица“,човекът енциклопедия за птиците,бъдещият орнитолог на България!Човекът с цифра странните физиономии-Павчооооо :)))


Не забравям и човекът с офертите-Данчооо :)))


Е,как?!Не се забравя!Фотографът,проникващ с фотоапарата си в мозъците на хората!Човекът,който каза:“Аз мразя хората,но вие даже започвате да ми харесвате!“.Ако си забравиш фотоапаратът,то просто си вземи Фотограф...Любиимият ми фотографффф-Бойко! :)


Не се забравя „общественият враг“ на Милица :),другата половина от „вечният спор“-Русииии :)


Човекът,който каза и написа:“ТРЯБВА МНОГО ДА ЧУКАТЕ,ЗА ДА МЕ СТИГНЕТЕ! „Майсторът с главно „М“-чичо Руси :)


Не се забравя ангелчето на групата!Момичето,което без да го моля,заряза обяда си и дойде да ми сложи ядене; от този жест разбрах с какви хора си имам работа!Наистина,малките неща са тези,които стоплят сърцето на човек,те никога не се забравят!Мацката,с която заедно боядисахме 5 хранилки за птици без боя хахаха- Таня!!!:))))


Не се забравя и човекът с НАЙ-ДЪЛГИЯТ ОБЕКТИВ,КОЙТО СЪМ ВИЖДАЛА!!! ХАХАХАХ-Симеон! :))


НЕЗАБРАВИМИЯТ!Лафаджията ( по Кюстендилски) на компанията.Човекът,чиито бисери се разпиляха из цяла България!Шкумбата на Атанасовското езеро!-Живкооооо :))))


Няма да забрявя най-настоятелният Папарак на Бригадата.Човекът,който разпали спора (искрата :) ) м/у Милица и Руси.Най-милият метал в Бургас-Ачииии :))))))))))))


Не забравям и мацката,която пропътува цифра километри,за да ни нахрани!Лъчезарната женска част от организацията-Валяяяяяяяяяяяя :))))


Няма как да забравя хората,които ми казаха:“Оперирай си сама мазола с нокторезачка!“...аз ги послушах и сега съм ЖИВА ххахаха Благодаря!Любимата ми двойка!Съчетанието от нежност и мощ! Хахха-Марти и Мандаринчооо :))))))


И като за десерт :) - човекът,който се грижеше от началото до края за доброто състояние на лагерниците!Човекът с изявената си политическа принадлежност.Любимият ми Комендант-Хер Никиииииииииии :)))))







СЕГА МАЛКО ОТ БИСЕРИТЕ... :)
-тенджерата с чай се наричаше „супа пликчета“;
-“-Ся мента с бира...Кой ще ме прибира?!“,“-Все някой ще се намира!“;
-“-Колко е часът?“,“-Един без десет и пет!“;
-“Хапваме манджа и пушим ганджа!“;
-“Някой разбра ли защо я изгребвате тая тръстика?“,“-Според мен я изнасяте!“;
-“Искам да ви представя лектора!“,“-А,лекторът току-що избяга!“;
-“Как се казва мъжката муха?“,“-Мухльо!“,“-Не!Мух!!!“;
-“-Каква е разликата м/у Принцеса и Странджанка?“,“-Мии,Принцесата е дъщеря на царя,а Странджанката е гъба в Странджа.“;
-“-Какво означава,когато ти свети червената лампичка на фотоапарата?“,“-Означава,че си зле!“;
-“-Позволявам да плачете,ама наум!“;
-“-Аплодисменти за Голямото пиле,което живееше в тази малка кочинка!“;
-“Момичетата на късмета=Момичетата на шосето“;
-“-На големите хора главите им пропат!“;



:D:D:D





Тези хора ме научиха,че дори в непознат град,на края на България,сред непознати,можеш да се почувстваш даже по-обичан,отколкото сред приятелите ти...със смесени чувства пиша тези думи...
Хора,оставихте трайни и незаличими следи в сърцето ми ,не се променяйте,не позволявайте на мимолетни разпри да разрушат толкова красиво и позитивно нещо като съхранението на прекрасната Природа и орнитологичното богатство на България.
Като страничен наблюдател (вече част от вас :) ) фактът,че бяхте там и давахте късче от силите,енергията,времето и най-вече сърцето си,означава само едно-вие сте добри хора,имате цел,за която се борите и не се лутате в лабиринта на неудачието.Искате да промените себе си,Природата ни и приятелите си към по-добро!Искрено и най-много ви желая ЗДРАВЕ и скорошна среща,другото ще го постигнем с положителнатата си мисъл! :)))



Тагове:   езеро,   Магията,   бригада,


Гласувай:
3



1. анонимен - Май са те чукнали. . . . и си останала. ...
05.09.2009 18:43
Май са те чукнали....и си останала ...доволна ! ..хвала ;)
цитирай
2. анонимен - първия коментар е на простак !
05.09.2009 22:51
Евала за поетичния разказ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: becksy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 69155
Постинги: 10
Коментари: 13
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930